Kummitusjuttuja ja muita tarinoita

Paikalliset tarinat ovat usein niitä, jotka paikkakunnasta muistetaan ja joiden avulla muun muassa matkailukohteet saavat kasvot. Jotkin tarinat nostattavat niskavillat pystyyn, kun toiset taasen saavat naurun räiskymään. Kokonaiset kaupungit on tehty tuhansista ja tuhansista tarinoista, niihin liittyvistä ihmisistä ja historiankirjaan jääneistä tapahtumista.

Ylöjärven ja Hämeenkyrön tarinoita kerättiin talteen lokakuusta 2015 huhtikuuhun 2016. Hankkeen taustalla oli Vihreä Sydän ja hanketta hallinnoi Ylöjärven Yrityspalvelu Oy. Hankkeeseen on saatu tukea Leader-ryhmä Kantri ry:ltä.

Hankkeessa kerättiin Ylöjärven ja Hämeenkyrön tarinoita sekä paikallishistoriaa. Kertynyt materiaali on tulevaisuudessa avuksi, kun paikallisia palveluita suunnitellaan ja kehitetään tarinalähtöisesti. Muun muassa matkailupalveluilla on runsaasti ammennettavaa paikkakunnan tarinoista.

Hankevetäjä Vilja Pylsyn keräämä aineisto on nähtävillä näillä sivuilla, tarinapankissa. Tarinat on jaoteltu paikkakunnittain. Lisäksi mukana on matkan varrella tapahtuneita, haastatelluilta saatuja ideoita sekä ehdotuksia tuotteiksi ja palveluiksi.

Tarinoiden avulla voi vaikkapa syventää omaa paikkakuntatietämystään ja löytää tyystin uusia merkityksiä ja näkökulmia paikalliseen elämänmenoon. Hauskoja lukuhetkiä!

 

 

Tarinallistamishanke on saanut Leader-rahaa Kantri ry:ltä.