Tapahtumat

 

"Tapahtumataivaalla Rantajätkien tavaramerkkinä on ollut kaksi samaa konsonanttia: Räikkärock, Pöheikön Pölläys, Sänkipellon Säpinät, Räikkä Raikaa, Tenavien Tohinat, Liukas Läpilasku...Rantajätkät tunnetaan ehkä parhaiten Räikkärockista. Se järjestettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1983 ja Räikkärockin tarina sai päätöksen vuonna 2012...Pöheikön Pölläys on toinen Rantajätkien jokakesäinen tapahtuma. Suomen suurimmaksi takapihavestivaaliksi jo hyvän aikaa tituleerattua Pölläystä pöhistiin ensimmäistä kertaa vuonna 1991."

 

Rantajätkät ry. Tuhtia tärinää jo vuodesta 1982.

"Siellä 83-84 Räikkärokissa sitten ni siellä oli ny joku pankin henkilö ollu sia tapahtumas mukana ja siellä oli joku näyttäny lavalla persettä ni, se oli ollu sitte, se oli ollu kai ny liikaa." Ari Kallio 2010.

 

Rantajätkät ry. Tuhtia tärinää jo vuodesta 1982.

"Ylöjärvellä järjestettiin 12.-13.4. nuorisomessut, joiden tarkoituksena oli esitellä ylöjärveläisiä yhdistyksiä ja harrastustarjontaa. Rantajätkät panostivat messuihin omintakeiseen tapaansa. Mukaan raahattiin muun muassa flipperi ja jukeboksi. Myynnissä oli vinkuvia kumipamppuja ja vesikameroita. Helsingin reissulta ostettu kotiplanetaario sijoitettiin poikien vessaan. WC:n kattoon heijastui tähtitaivas ja samalla kasetilta tuli huonosti suomea puhuvan selostajan kertomus tähtitaivaasta. Ainakin Rantajätkiä se itseään huvitti suunnattomasti. Siihen aikaan Ylöjärvelle suunniteltiin avaruuskeskusta, ja planetaario oli irvailu siihen suuntaan. Avaruuskeskus jäi rakentamatta, mutta suunnitelmista muistoksi on jäänyt muun muassa Kuukuja Teivossa."

 

Rantajätkät ry. Tuhtia tärinää jo vuodesta 1982.

"Siellä on hauskaa porukkaa. Siell on akateemikko toimistorottia ja sitte siell on semmoisia ihmisiä mitä ei oo elämä kohdellu niin kauhee hyvin ja kaikki on siellä samassa kasassa ja samassa teltan tolpassa kiinni. Se on siinä jotenkin hienoo". Tero Ylönen 2010.

 

Rantajätkät ry. Tuhtia tärinää jo vuodesta 1982.

"Kekseliäisyydellään ja monipuolisuudellaan Rantajätkät ovat lunastaneet paikkansa kulttuuri- ja musiikkijärjestöjen kentässä...Rantajätkät on hauskuuttanut tempauksillaan niin ylöjärveläisiä kuin ulkopaikkakuntalaisiakin ja se ollut myös tavoitteena....Esiintyjälistalla on monena vuonna ollut Rockin SM-kisoista tuttuja bändejä ja useita Emma-pystejä kahmineita esiintyjiä. Musiikkilajeissa on menty Pelle Miljoonasta Cheekkiin.

Tapahtumia on järjestetty vuodesta toiseen rennolla meiningillä ja tarmokkaalla talkoohengellä. Yksi yhdistyksen parhaita puolia onkin rento yhteistoiminta....Tapahtumia ei ole lähdetty kasvattamaan liian suuriksi tai yhdistystoimintaa muuttamaan ammattimaiseksi. Tapahtumat ovat hyvällä tavalla kotikutoisia. Konsepti on Suomen mittakaavassa suhteellisen uniikki.

Viimeistään 2010-luvulla Rantajätkät ry:n talkoilu on muuttunut hieman muotoaan monien jäsenten kohdalla fyysisestä tekemisestä pitkäjänteisemmäksi taustavaikuttamiseksi. ELY-hankkeiden myötä byrokratia on lisääntynyt ja lupaprosessit ovat pitkiä ja mutkikkaita."

 

Rantajätkät ry. Tuhtia tärinää jo vuodesta 1982.